Investeren

Door slim te investeren in vastgoed behaalt u een mooi rendement én bouwt u financiële zekerheid in voor de toekomst.

Enkele tips

Hierbij alvast enkele tips waarmee u best rekening houdt bij het aankopen en laten renderen van investeringsvastgoed.

Tip 1

Juist aankopen

Om een mooi rendement te kunnen behalen, is het uiteraard belangrijk om het juiste investeringsvastgoed aan te kopen. Volg hierbij niet enkel uw buikgevoel, maar kijk kritisch naar de troeven en nadelen van het pand.

Locatie is een zeer belangrijke factor: bereikbaarheid, aanwezigheid van scholen en winkels, imago van de buurt, …

De staat en conformiteit van het pand dienen grondig nagekeken te worden, net als de aantrekkelijkheid voor mogelijke huurders.
Tenslotte heeft ook de energiezuinigheid van het investeringsvastgoed een steeds grotere impact op de verhuurbaarheid en de huurwaarde.

Wij adviseren u graag alvorens over te gaan tot aankoop.

Tip 2

Correct verhuren

Een goede, rendabele verhuring start bij het bepalen van de correcte huurwaarde en de selectie van de kandidaat-huurder. De toekomstige huurder van uw investeringsvastgoed dient te beschikken over voldoende en stabiele inkomsten. Bovendien is het belangrijk dat de gezinssamenstelling van de huurder aangepast is aan de huurwoning.

Verder is het van cruciaal belang dat een professioneel huurcontract wordt afgesloten, waarbij rekening wordt gehouden met o.a. de bijzonderheden van het pand en de regionale huurwetgeving.

Tip 3

Lange termijn

Investeren in vastgoed is investeren op lange termijn. De grootste meerwaarde wordt gecreëerd door een opbrengsteigendom meerdere jaren te verhuren of door uw eigendom op het juiste moment te verkopen. Om het ideale verkoopmoment te bepalen, moet u verschillende factoren in acht nemen (economische en politieke situatie, fiscale maatregelen, …). Het Woonburo helpt u hier graag mee verder en zorgt voor een professionele en complete dienstverlening in geval van verkoop.

Tip 4

Verhuur is een avontuur

Het verhuren van opbrengsteigendommen is een zeer arbeidsintensieve activiteit. Dit omvat onder meer het bepalen van de huurwaarde, samenstellen van het verhuurdossier met verplichte attesten, voeren van publiciteit, bezichtigingen organiseren, kandidaten screenen, huurcontract opstellen en registreren, sleutels overhandigen, overzetten van nutsvoorzieningen, plaatsbeschrijving opmaken, huurbetalingen en herstellingen opvolgen, jaarlijks indexeren, eventuele gerechtelijke procedures, …

Elke stap is belangrijk

Elke stap is belangrijk om uw investeringsvastgoed optimaal te laten renderen. Als u hieraan geen tijd wil verliezen en/of onnodige risico’s wil vermijden, kan u beroep doen op Het Woonburo als professionele vastgoedmakelaar-rentmeester.

Zin om te investeren in vastgoed?

Wij adviseren u graag bij het aankopen van investeringsvastgoed.

Wenst u uw opbrengsteigendom te verhuren zonder zorgen?

Ontdek hier onze dienstverlening als rentmeester.
Wij kunnen uw vastgoed professioneel verhuren, beheren en optimaal laten renderen.

Wenst u uw opbrengsteigendom te verkopen zonder zorgen?

Ontdek hier onze dienstverlening als bemiddelaar bij verkoop. Wij begeleiden uw verkooptransactie van A tot Z.

het woonburo

Ninoofsesteenweg 1036
1703 Schepdaal

info@hetwoonburo.be

Verhuur
02 582 55 83
Verkoop
0490 199 600 / 0490 199 700

Blijf op de hoogte

Het Woonburo © 2024 - Website door: Two Impress