Rentmeesterschap

Het Woonburo heeft als rentmeester 40 jaar ervaring om uw vastgoed professioneel te beheren en optimaal te laten renderen. Met meer dan 800 eigendommen in beheer zijn wij de grootste verhuurder in de regio.”

Heeft u één of meerdere eigendommen om te verhuren, maar geen tijd om de verhuringen goed op te volgen? Vergeet u dus al eens een herinnering bij huurachterstand te versturen of de jaarlijkse indexering van de huurprijs toe te passen? Blijft u liever discreet op de achtergrond bij discussies met huurders? Geen zin om alle wijzigingen in de huurwetgeving op de voet te volgen? Het technisch beheer en onderhoud van een gebouw zijn niet echt uw ding? Of … heeft u gewoon andere prioriteiten om uw kostbare tijd en energie aan te besteden?

Kies dan voor Het Woonburo om te verhuren zonder zorgen ! 

1. Geen administratieve beslommeringen

Het Woonburo zorgt voor: 

De aanvraag van attesten (EPC, conformiteitsattest, …)
Foto’s van uw pand en reclame (o.a. op Immoweb)
Contacten met kandidaat-huurders
Organisatie van plaatsbezoeken
Professionele screening van de kandidaten
Huurderselectie met feedback 
Het opstellen en afsluiten van een juridisch sluitende huurovereenkomst
Het regelen van de huurwaarborg
Het opmaken van de plaatsbeschrijving
De registratie van de huurovereenkomst en de plaatsbeschrijving 

Verder voeren wij alle communicatie met de huurder en waken we over de goede naleving van de huurovereenkomst (betalingen, correcte bewoning, …). Bij discussies bemiddelen wij met de huurder en verstrekken we u juridisch advies. Op het einde van de huurovereenkomst wordt een uittredende plaatsbeschrijving opgemaakt en wordt eventuele huurschade vastgesteld en verrekend.

2. Stipte betaling

Bij een verhuring door Het Woonburo kan u rekenen op een volwaardige en marktconforme huuropbrengst. Het Woonburo zorgt voor de inning van de maandelijkse huurgelden en de stipte doorstorting op uw rekening. Wij voeren ook de minder aangename communicatie met huurders zoals het versturen van aanmaningen bij huurachterstallen en desnoods het opstarten van een procedure uithuiszetting. De gerechts- en advocatenkosten voor deze procedure worden gedragen door Het Woonburo. Wij zorgen ook voor de doorrekening van diverse kosten (onderhoud, energie, …) en voor de jaarlijkse indexering van de huurprijs conform de geldende regelgeving. 

3. Geen onderhoudszorgen

De verwarming uitgevallen of een waterlek? De huurder zal rechtstreeks Het Woonburo contacteren. Wij beantwoorden elke melding en volgen technische defecten op. Met uw akkoord worden vakmensen ter plaatse gestuurd om herstellingen die wettelijk te uwen laste vallen uit te voeren. Bij in- en uittrede van de huurder nemen wij de tellerstanden op, zorgen we voor ontvangst en overhandiging van de sleutels en volgen we de overdracht van de nutsvoorzieningen op.

Een doorlopende verhuur van uw eigendom aan een solvabele huurder is ons gezamenlijk doel. Dit is een perfecte win-winsituatie, uw belangen zijn gelijk aan de onze. Onze vergoeding is immers geen éénmalige verhuurcommissie maar een beperkt percentage van de maandelijkse huurgelden.
 

Advies nodig bij verkoop van vastgoed?

Verder kunnen wij u ook begeleiden bij de verkoop van vastgoed.

Advies bij aankoop van investeringsvastgoed?

Ook adviseren wij u graag en bovendien gratis bij de aankoop van investeringsvastgoed

Klaar om onze dienstverlening als rentmeester te ontdekken?

het woonburo

Ninoofsesteenweg 1036
1703 Schepdaal

info@hetwoonburo.be

Verhuur
02 582 55 83
Verkoop
0490 199 600 / 0490 199 700

Blijf op de hoogte

Het Woonburo © 2024 - Website door: Two Impress